På denne morgenkonserten møter du strykerduoen Vilde&Inga som spiller akustisk og fri improvisasjonsmusikk. De utforsker fiolinen og kontrabassens klangmuligheter, duoformatets muligheter og møtet mellom improvisasjon og komponert materiale. Ofte ligger det en spenning i musikken deres, mellom skjønnklang og støy, rytme og organisk puls, det teknisk virtuose og det eksperimentelle. Sammen lager de rike klanger, som kan gi assosiasjoner til naturens lydlandskaper. De farger musikken på sin unike måte, og tillater musikken å utvikle seg sakte og organisk, men med en underliggende forståelse for kompositorisk struktur. 

Vilde Sandve Alnæs og Inga Margrete Aas har klassisk musikkutdannelse fra Norges musikkhøgskole hvor de begynte å spille sammen i 2010. I 2016 ble de tildelt De Unges Lindemanpris. De har turnért mye i både inn- og utland og samarbeidet med blant annet Solistkoret, Sidsel Endresen, Jenny Berger Myhre, Espen Reinertsen, Eivind Lønning, Christian Wallumrød og Jennifer Walshe. Vilde&Inga ga ut sitt første album Makrofauna på det anerkjente plateselskapet ECM i 2014. Deres tredje utgivelse – dobbeltalbumet How Forests Think, ble sluppet på det norske plateselskapet SOFA i 2020. Albumet ble da anbefalt som et av årets beste klassiske album i Aftenposten av Maren Ørstavik.

«Dette er trøstende lydterapi for ensomme pandemidager. En forunderlig vakker verden av fuglesang, susende trekroner, regnvær, aktiv lytting og ettertenksomt spill.»  – Maren Ørstavik om How Forests Think, Aftenposten 

“Spennende, flott, vakkert, vilt og annerledes” – Tor Hammerø om Silfr

«Resultatet er et uhyre sensitivt stykke musikk som virkelig åpner ører og sinn for hvordan mennesker kan eksistere som en likeverdig del av livet på jorda. Det er godt gjennomført, gripende og vakkert – kort sagt en svært vellykket plate.» – Maren Ørstavik om How Forests Think på Ballade

Inngang: 200 / 150. Barn under 12 år kommer gratis inn i følge med voksne.

Vi følger gjeldende smittevernregler, og anbefaler alle å kjøpe billett på forhånd. Husk å registrere både epostadresse og telefonnr.

Velkommen til en god start på dagen!