Jammen er det tett befolket med bassister på Ottestad! Et drøyt steinkast unna hverandre befinner nemlig to av landets (og verdens!) mest unike jazzbassister seg: Ellen Andrea Wang og Sigurd Hole. Denne morgenen møtes de to, ikke til dyst, men snarere til en nysgjerrig felles utforskning av hverandres musikalske univers. Med utgangspunkt i Ellen Andrea Wangs låtkatalog byr de på en intim og varm konsertopplevelse hvor hele kontrabassens uttrykksregister – fra mørke, rumlende strenger til lyse overtoner – både alene og sammen med Wangs vokal, danner et særegent og inkluderende lydbilde i møte med en ny dag. Kanskje byr de også på noe helt nytt for anledningen? 

Velkommen til en musikalsk start på dagen i kontrabassens tegn!

Om bassistene

Ellen Andrea Wang har med sitt unike utrykk skapt seg fans og anerkjennelse langt utenfor landets grenser. I tillegg til egne prosjekter har hun samarbeidet med storheter som Sting, Manu Katché og Marilyn Mazur og fått betegnelsen «en av de fem beste unge kvinnelige jazzmusikere» (The Guardian). I 2021 var hun Artist in residence på Moldejazz, hvor hun for første gang presenterte KBO – Kontrabassorkesteret – med blant andre Sigurd Hole som en av flere komponister.

Sigurd Hole lager musikk som befinner seg i skjæringspunktet mellom samtidsmusikk, folkemusikk og improvisasjon – ofte med innslag av naturlyder. Dette resulterer i en unik musikalsk verden beskrevet som «sonically expansive, thoughtfully paced music» i The New York Times. Han har fremført musikken sin på scener verden rundt slik som Carnegie Hall (New York), Konserthuset Stockholm og De Roma i Antwerpen.