Olav Luksengård Mjelva fra Røros er en av Norges mest aktive folkemusikere med konserter, plateinnspillinger og kurs over store deler av verden. Han er et grunnleggende medlem i både norsk-svenske SVER og The Nordic Fiddlers Bloc. Han er også en av landets beste soloutøvere med flere seiere på kappleiker og tevlinger.  I 2010 fikk han spellmannsprisen for sitt første soloalbum.

Olav er mye brukt som studiomusiker og har spilt på godt og vel 60 utgivelser. Han har komponert musikk for flere film- og TV-produksjoner. De siste årene har han jobbet mye med innspilling av musikk til større TV-produksjoner, som for eksempel Marvel-serien «Loki» og den nye serien «Lord of the Rings – the Rings of Power».

Leif Ingvar Ranøien er også rørosing og jobber til daglig som musikkarkivar ved Hedmark musikkarkiv på Glomdalsmuseet. Som musiker har han spesialisert seg på musikken fra hjembyen og en av få utøvere i dag som spiller rørospols på torader.  Leif Ingvar er, i likhet med Olav, en av grunnleggerne av gruppa SVER.

Under konserten på Domkirkeodden vil publikum få en sjelden sjanse til å oppleve Olav og Leif Ingvar både solo og i samspill. Det vil bli en variert konsert med nykomponert musikk fra Olavs univers samt en god dose tradisjonelle «leker» fra Røros og Hallingdal fremført på fele, hardingfele og torader. Og kanskje blir det også en folketone eller to som hører til den nært forestående høytiden..? Velkommen til stemningsfull julemorgenkonsert!