Billetter (Festivalpass og dagspass) via Flagstadfestivalen

Dersom du skulle ønske billetter kun til denne lunsjkonserten, finnes et begrenset antall for salg her og i døra med Vipps:

https://morgenkonsert.ticketco.events/no/nb/e/kirsten_flagstad_festival__lunsjkonsert_med_sigurd_hole_bernt_ola_volungholen_mfl

//

For andre år på rad ønsker Sigurd Hole velkommen til lunsjkonsert i Hamardomen under Flagstadfestivalen i samarbeid med konsertserien Morgenkonsert. På programmet står blant annet en urfremføring av et helt nytt verk av Hole, skrevet for en duo bestående av ham selv på kontrabass og operasanger Bernt Ola Volungholen. Verket tar utgangspunkt i et kort vers av poeten Rumi, og drar med dette en interessant historisk linje fra det gamle bispesetet ved Mjøsas bredder til middelalderens Persia. 

Det korte verset som har inspirert Holes nye verk er hentet fra Rumis Mahsnavi (oversatt av Coleman Barks)

All day and night, music, 

a quiet, bright 

reedsong. If it 

fades, we fade. 

Fra middelalderens sufimystikk gjør konserten et hopp til de to påfølgende epokene i europeisk kunstmusikk: renessansen og barokken. Her vil den britiske kontratenoren Rupert Enticknap og den svenske luttenisten Jonas Nordberg blant fremføre sanger fra renessansen og monodier fra barokken. Monodi oppsto tidlig barokken, og er – i motsetning til sen-renessansens flerstemte korideal – komposisjoner bestående av en enkel melodilinje (sang) akkompagnert av en rytmisk uavhengig basslinje. 

Konserten vil også inneholde soloinnslag fra flere av musikerne – og kanskje får publikum oppleve alle fire på scenen samtidig? Vel møtt til en vakker og klanglig utforskende konsert med både ny og gammel musikk i Hamardomen!

Billetter via Flagstadfestivalen