KONSERTEN SPILLES I HAMARDOMEN – HUSK VARME KLÆR

I følge CNN er Terje Isungset verdens eneste ismusiker, og musikken blir framført på verdens viktigste ressurs: Vann (men i frossen tilstand).

Velkommen til en konsertopplevelse av de sjeldne! Alle instrumentene er nemlig laget av helt naturlig is! Den er ferskvare, og ble brukt under Ice music festival på Finse i februar. Instrumentene er laget av iskunstneren og verdensmester Bill Covitz fra USA i samarbeid med Isungset.

Det er 21 år siden Terje Isungset begynte å eksperimentere med lyden av is, og ismusikk (ice music) er nå blitt et kjent begrep i verdenssammenheng. 8 CD-plater er gitt ut og turnèer spilt i Russland, USA, Canada, Japan, Kina, Australia, Grønland, India og de fleste europeiske land. På Norsk TV kan du se ham i påsken i NRK- programmet «Lyden av is». Han er også hjernen bak Ice music festival Norway (www.icemusicfestivalnorway.no)

Terje Isungset spiller på isofoner, is-perkusjon, is-horn , is-trommer og is-ringler. Han har funnet opp instrumentene og hele konseptet selv. Dette er musikk på naturen sine premisser. Det er isen og vinteren som avgjør hvordan lyden, klangene og tonene blir. For å få god lyd på is-instrumentene må isen være både klar, gjennomsiktig og uten luftbobler. Noe is vil smelte under konserten, men Isungsets istekniker tar instrumentene inn og ut av scenen underveis for å hindre smelting.

Siden oppstart har klima, jordens kretsløp og naturen vært en essensiell del av Terje Isungsets ismusikk-prosjekt. Musikken er en del av noe større. Vi ønsker å formidle kunnskap om natur og klima gjennom kunst. Vi har større tro på å la publikum «oppdage» budskapet selv enn å rope det ut med store bokstaver. Hva kan naturen si oss gjennom sin egen lyd?

KONSERTEN SPILLES I HAMARDOMEN – HUSK VARME KLÆR

Medvirkende:

Terje Isungset: Is

Maria Skranes: Vokal, Elektronikk 

Tor Magne Hallibaken: Lydtekniker

Ina Charlotte Moe: Istekniker

Inngang: 200 / 150. Barn under 12 år kommer gratis inn i følge med voksne.

Velkommen til en forfriskende musikalsk start på dagen!