BILLETTER HER

Audun Kleive er en av Norges mest anerkjente og innovative trommeslagere. Han har vært en vital kraft i norsk musikkliv siden 80-tallet hvor han for alvor slo gjennom som del av Terje Rypdals trio «The chasers» sammen med Bjørn Kjellemyr, og har siden den gang spilt på mer enn 160 plateinnspillinger med blant andre Jon Balke, Jan Gunnar Hoff, Bugge Wesseltoft, Jon Eberson, Kari Bremnes og Kjetil Bjørnstad – for å nevne noen. Kleive har gjennom sitt virke vært en stor inspirasjon for mange musikere, og i 2018 mottok han norsk jazz´ høyeste utmerkelse «Buddyprisen», 

Det en en stor ære å kunne ønske denne trommenes mester velkommen til en akustisk solokonsert i Hamardomen! Audun sier selv følgende om anledningen:

«Mesteparten av min karriere har jeg viet samspillets edle kunst, i samarbeid med en mengde fantastiske musikere fra inn- og utland, med oppmerksomheten mest rettet mot hvordan helheten fremtrer, instrumentering, hvordan man pløyer plass til den av oss på scenen med den – i øyeblikket – beste ideen.  Gi og ta, for sammen å kunne gå opp i en høyere enhet. 

Men de siste tolv årene har jeg også spilt en rekke solokonserter, først med en mengde elektroniske instrumenter, datamaskiner og en jungel av knotter og pedaler, og senere mer og mer basert på ulike akustiske oppsett – fra den helt enkle skarptrommen til det store oppsettet med minst 11 stemte tammer, skarptrommer av ulike størrelser, og en rekke små cymbaler.

Da jeg tidlig i sommer for aller første gang kom inn i Hamardomen for å sjekke de akustiske forholdene – medbringende én skarptromme og én dypt stemt tam – tok det ikke mange sekundene før jeg var lykkelig overveldet over den vidunderlige klangen denne fabelaktige glasskatedralen svarer mine utspill med. 

Raskt ble det bestemt at her skulle jeg ta med meg dét jeg klarer å stable på beina av det store, akustiske oppsettet mitt, og i tillegg utvide med en grancassa – altså en meget stor og dyp tromme – for å kompensere for det eneste man muligens mister litt i et så stort rom uten PA, nemlig bassfrekvensene.

Så – hjertelig velkommen til en lørdags´ morgenkonsert med en trommespiller og hans mange stemte skinn, som etter beste evne skal forsøke å mane frem både melodier, store følelser, dramatiske irrganger i polyrytmikken verden, pusterom, og alt annet som kan skje påvirket av lyset, klangen og menneskene jeg deler rommet med.»