Henning Kraggerud slo gjennom på 90-tallet som en av sin generasjons mest uvanlige om kompromissløse klassiske musikere. Han regnes nå som en av de aller mest interessante fiolinister i Europa, og spiller jevnlig med de mest kjente orkestre i verden, samtidig som han har beholdt sin kjærlighet for det mer intime konsertformatet og spiller mye kammermusikk med nasjonale og internasjonale toppmusikere. Han er kjent for sin voldsomme uttrykksvariasjon og klanglig intensitet. Kraggerud har spilt inn flere kritikerroste CD’er for bl.a. Naxos og Simax, og har vunnet Spellemannprisen og en rekke andre priser for sin innspilling av musikken til den belgiske komponisten Ysaÿe. Han er også aktiv som komponist og bratsjist og er for tiden kunstnerisk leder for Arctic Philharmonic Chamber Orchestra. Kraggerud er for tiden også professor i fiolin ved Norges Musikkhøgskole.

Petter Richter regnes blant de fremste gitaristene i Skandinavia. Etter studier i Norge, Tyskland, Østerrike og Frankrike vant han en serie priser i internasjonale gitarkonkurranser på begynnelsen av 2000-tallet. Dette førte til en omfattende konsertvirksomhet i Europa og Midt-Østen, med veldig gode kritikker som resultat. Han er også aktiv i diverse barokkensembler med teorbe og barokkgitar. De siste årene har han primært konsentrert seg om kammermusikk. Siden 2018 jobber han som førsteamanuensis på Norges Musikkhøgskole i Oslo.

Duo Kraggerud-Richter ble etablert på begynnelsen av 2000-tallet gjennom et felles ønske om å formidle musikk fra hele verden på en levende og intens måte. De blander gjerne originalskrevet musikk for fiolin og gitar med arrangementer de selv har laget av verk originalt skrevet for andre instrumentkombinasjoner. Som duo har de tatt ansvar for å gjøre nye generasjoner kjent med klassisk musikk ved å spille flere konserter i regi av rikskonsertene for barn og unge. De har ellers gjort mange opptredener rundt om i Europa til strålende kritikker. I 2018 ble de invitert til å spille for nobelprisvinnerne Murad og Mukwege. Under denne konserten urfremførte de ett nyskrevet verk ved navn «A little Piece for Peace» som Kraggerud skrev for anledningen.

På programmet står bl.a. musikk av: Tartini, Gardel, Bartok og Gismonti m.m.

Velkommen til en musikalsk start på dagen!