Aksiom er et ensemble for ny musikk, basert i Oslo. Det ble startet i 2010 av tre komponister og ni musikere og hadde sin debutkonsert i oktober samme år i Grønland kirke. De har fokusert på utvikling av nye verk med komponistene, særlig fra den nordiske musikkscenen.

Aksiom finnes, i tillegg til sine mange konserter for hele ensemblet, i forskjellige kammermusikk-konstellasjoner. Og nå som Aksiom pianotrio. Som for anledningen består av Jonas Cambien på piano, vikar TBA på fiolin og Ingvild Nesdal Sandnes på cello.

På denne konserten fremfører de ny musikk spesielt skrevet for og i samarbeid med dette ensemblet:

Jonas Cambien – Tree (solo piano)

Jonas Cambien – Rooms (trio)

Inga Margrete Aas – Renters rente – et radioresitativ (urfremførelse)

Aron Dahl – Feeling sad about the past and being unable to articulate the future (trio)

Jonas Cambien (1985-) er en belgisk pianist, komponist og improvisatør med base i Oslo siden 2008. Han er aktiv på den norske scenen for samtidsmusikk og improvisert musikk.

Han har gjort seg bemerket gjennom sin egen trio, med André Roligheten på treblås og Andreas Wildhagen på trommer. Han har opptrådt på store scener og jazz-festivaler inn- og utland, og gitt ut tre album med trioen på det portugisiske plateselskapet Clean Feed. Den amerikanske jazz-kritikeren John Sharpe valgte ut albumet «A zoology of the future» (2016) som et av årets ti beste album. Han opptrer regelmessig med den norske bassisten Adrian Myhr, ofte i samarbeid med den franske kunstneren Xavier Quérel. Han er også en av grunnleggerne og fast medlem av samtidsmusikk-ensemblet Aksiom.

Ingvild Nesdal Sandnes er en frilans cellist med base i Oslo. Hun har en master i utøving ved Norges musikkhøgskole der hun studerte hos professor Truls Mørk. Ingvild er en etterspurt frilansmusiker og kammermusiker. Hun har stor interesse for samtidsmusikk, og har jobbet tett med mange komponister. Hun er medlem i samtidsmusikk ensemblene Aksiom og terJung ensemble, og spiller mye med Oslo Sinfonietta, Cikada og ensemble Temporum. Hun spiller jevnlig på kammermusikk konserter og festivaler med mange av Norges fremste utøvere. Ingvild er en aktiv orkestermusiker, i prosjekter med Kork, Operaorkesteret og Oslo Filharmonien. I sistnevnte hadde hun også stipendiatplass som student. Allsidighet er også viktig for Ingvild, og hun har jobbet med mange artister i pop- og jazzsjangeren, f eks Ingrid Olava, Magne Furuholmen og Mick Harvey. Hun har gjort prosjekter med forfatter Sigri Sandberg, og med danserne Martha Standal, Camilla Spidsøe og Yaniv Cohen.