Foto: I.J.Bierman

BILLETTER

Et åpent forhold til musikalske sjangre kombinert med en stadig søken etter nye uttrykksmåter har ledet bassist Sigurd Hole frem til en personlig stemme som både utøver og komponist. Etter en årrekke som en av landets travleste musikere, med et 50-talls utgivelser bak seg fra samarbeid med blant andre Tord Gustavsen, Karl Seglem, Jon Eberson og Eple Trio, ble hans første utgivelse i eget navn – solo kontrabassalbumet «Elvesang» -utgitt i januar 2018 til strålende anmeldelser verden rundt.

I februar 2020 kom Sigurds andre solo kontrabassalbum; dobbeltalbumet «Lys / Mørke». Albumet ble spilt inn på Fordypningsrommet på øya Fleinvær utenfor Bodø, og har et helt spesielt innslag av samspill med naturlige lyder på øya (vind, fugler, bølger etc). «Lys / Mørke» hadde verdenspremiere i Carnegie Hall i New York rett før pandemien traff, og fikk strålende mottakelse både i inn- og utland.

Den norske folkemusikken og minimalismen i klassisk musikk er viktige musikalske inspirasjoner i Sigurds soloprosjekt, og naturen er en fundamental drivkraft. Musikken besitter en nærmest zen-aktig ro, og inviterer med dette lytteren inn i et dypt lyttefokus.

Inngang: 200 / 150. 

Vi følger gjeldende smittevernregler, og anbefaler alle å kjøpe billett på forhånd. Husk å registrere både epostadresse og telefonnr.

Pressen om «Lys / Mørke»

THE NEW YORK TIMES: “Ruminative and openhearted” (Critics pick)

DOWNBEAT: “Connecting humanity and nature” (Editor´s choice – 4,5/5)

JAZZJOURNAL: «Monumental» (5/5)


KLASSEKAMPEN: “Gripende og unik musikk. I tillegg til å være en fascinerende samling stykker for solo kontrabass, er albumet en metafor på at mennesket er en del av naturen. Mister vi den, mister vi mye av hva det vil si å være menneske“ (5/6)

DN: «Vakker og utfordrende»