Dette blir en konsert med to deler. Først spiller skotske Sarah-Jane Summers meditativ musikk på fele og hardingfele, og i andre halvdelen blir finske Juhani Silvola (gitar) med.

Sarah-Jane Summers & Juhani Silvola spiller sjangeroverskridende folkemusikk der skotske & nordiske tradisjoner og eksperimentell tilnærming møtes. De har spilt sammen i 12 år, og alle deres fire album er kåret til «Top of the World» av Songlines, og tredjeplaten “The Smoky Smirr o Rain” ble nominert til Spellemannprisen 2021 i Tradisjonsmusikk. 


“magnificent…absolute masters of their instruments» (5/5*, Songlines)


Duoens musikk inspirerer både vill dansing og stille refleksjon, og engasjerer både kroppen og hodet. Hele følelses-spekteret anvendes i lydbildet som kontrasterer det vakre, lette og lyse med råskap, tyngde og mørke, og som tar lytteren med på en reise der man møter både rasende stormer, idylliske soloppganger, psykedeliske flyturer, og fugler fra fremmede planeter.

Sarah-Jane er en verdenskjent felespiller med mastergrad fra NMH på Hardingfele, har gitt ut seks kritikerroste solo-album med både tradisjonell musikk, og eksperimentell musikk med ekstrem bruk av extended techniques, og spiller/har spilt med bl.a. Susanna Wallumrød, Benedicte Maurseth, Highasakite, Julie Fowlis, og GRIT Orchestra. Hun har nylig gitt ut plate på det respekterte engelske label, Another Timbre.

Juhani er en ettertraktet og allsidig gitarist, plateprodusent, og en anerkjent komponist av elektroakustisk samtidsmusikk med mastergrad fra NMH der han studerte med Natasha Barrett. Han har gitt ut fem solo-album, og spiller/har spilt med bl.a. Nils Petter Molvær Group, Susanna Wallumrød og Frode Haltli’s AvantFolk. 

Foto: Jonas Sjøvaag