Denne morgenen inviterer vi til en mangefasettert musikalsk reise i Sagene kirke: en dobbeltkonsert hvor pianist Kjetil André Mulelid og slagverker Ståle Liavik Solberg spiller hvert sitt solosett. Begge er de jazzmusikere, men representerer samtidig to nokså ulike innfallsvinkler til et av jazzens iboende kjennetegn, nemlig improvisasjon!

Kjetil André Mulelid slapp sitt første solopiano-album i 2021. Musikken tar utgangspunkt i hans egne komposisjoner, som formes intuitivt gjennom en improviserende og spontan spillemåte. Med et ønske om å fortelle en historie i hver musikalske strofe, behandler han hver låt som et tomt lerret og maler med sine melodier og en naturlig rytmisk flyt i det lekende spillet. I tillegg til en aktiv solokarriere og blant annet tre kritikerroste utgivelser med sin egen trio på Rune Grammfon, har Kjetil spilt og samarbeidet med musikere som Arve Henriksen, Jason Moran, Barry Guy, Trygve Seim og Siril Malmedal Hauge. 

Ståle Liavik Solberg er en norsk slagverker som jobber med friimprovisert musikk. Han har de senere årene etablert seg som en sterk stemme innenfor improvisasjonsmusikken både i Norge og internasjonalt, samtidig som han har vært en sentral figur for Oslos blomstrende improscene som kurator av den sagnomsuste BlowOut! konsertserien. Ståle liker å slå på ting. Og å skrape på ting. Og å stryke på ting og å gnikke på ting. Noen ganger slår/skraper/stryker/gnikker han ting mot hverandre! Av og til alene på scenen, og ofte sammen med musikere som John Butcher, Frode Gjerstad, Lene Grenager, Fred Lonberg-Holm, Pat Thomas, Lotte Anker og Per Zanussi.

Ståle sier selv at han liker å lytte etter musikk. Nettopp dette, å lytte etter musikk, uttrykker en nysgjerrighet i møte med lyd som må kunne sies å være en god innstilling til enhver musikalsk opplevelse. Vi inviterer deg til å bli Ståle og Kjetil, med morgenfriske ører, for å lytte etter musikk i Sagene kirke denne februarmorgenen. Hvem vet hva du vil finne? Kanskje musikken finner deg?

Velkommen til en utforskende musikalsk start på dagen!