Oslo Strykekvartett står tidlig opp, tar en morgentrikk til Sagene og spiller morgenkonsert! Mozart er med, kanskje noe mer utfordrende også – og helt sikkert en overraskelse…

Oslo Strykekvartetts renommé som en av de mest allsidige strykekvartettene har siden starten i 1991 vært forent med høy kunstnerisk standard og integritet. Ensemblets konserter og CD-utgivelser har gjennomgående fått overstrømmende mottagelse fra publikum og kritikere (bl.a. Kritikerprisen 1999 og Spellemannsprisen 2013) og den særlige affiniteten for Beethoven har resultert i skjellsettende fremføringer av alle hans kvartetter, i Oslo både på 90-tallet, under kvartettens festival Beethovenkoden i 2006 og senest i jubileumssesongen 2016/17.

Sentrale klassiske og nålevende komponister møter musikk i alle mulige andre sjangre, og unike versjoner av for eksempel Peer Gynt og Tosca gjør alle forventninger om hva en strykekvartett kan og ikke kan, grundig til skamme.

Oslo Strykekvartett består av Geir Inge Lotsberg og Liv Hilde Klokk, fiolin, Magnus Boye Hansen, bratsj, og Øystein Sonstad, cello. De spiller alle på fremragende italienske instrumenter generøst utlånt av Dextra Musica.


Kvartetten har spilt regelmessig på mange viktige arenaer, som Wigmore Hall, Carnegie Hall, Dortmund Streichquartett-festival, Risør kammermusikkfest, Oslo Quartet Series, Orlando-festivalen, Canary Islands Music Festival, Festpillene i Bergen og mye mer. Men kvartetten trives like godt i de små rom hvor kammermusikken opprinnelig hører hjemme, og huskonserten er ofte Oslo Strykekvartetts viktigste forum når publikum skal utfordres.

Det er en stor glede å kunne ønske denne fremragende kvartetten velkommen til morgenkonsert i Sagene kirke. På programmet står Gyorgy Ligeti’s første kvartett «Métamorphoses nocturnes», Mozart Strykekvartett nr. 23 i F-dur KV 599, samt noen morgenoverraskelser.

Velkommen til en musikalsk start på dagen!