BILLETTER HER

Komponist Magnar Åm feirer 70 år med trioen POING i Hamardomen!

Magnar Åm har en rik produksjon bak seg som spenner fra vokal- og kammermusikk via installasjoner til store orkesterverk. Han har mottatt flere hedersutmerkelser for sitt arbeid, deriblant Arne Nordheims komponistpris (2006) og Den europeiske komponistpris (2009).

Et sentralt element for Åm er forholdet mellom musikk, tid og rom. Hva passer vel da bedre enn et rom som Hamardomen, hvor både lyden og tiden strekkes og tøyes av den særegne akustikken, og hvor glasskonstruksjonen visker ut skillet mellom det avgrensede rommet vi oppholder oss i, og det grenseløse rommet utenfor? 

«Kva er det med klangfulle rom, enten det er ein dal med mange ekko, ein industrihall, ein katedral, ein tunnel eller eit mausoleum? Det at veggene svarar. Dei velkomnar alt ein kjem med og gir det støtte, fylde og ettertanke. Slike rom kjenner musikken seg elska av.» – Magnar Åm

Magnar Åm er eit tidsvitne. Og denne musikken er lyden av et slikt tidsvitne sin modning og  stadig utvidede eksistensforståelse. Dette vitnet omgjør sine inntrykk av å være i verden til et uttrykk som det kjenner at verden, inkludert det selv, nettopp nå trenger.

POING er Frode Haltli (trekkspill), Håkon Thelin (kontrabass) og Rolf-Erik Nystrøm (saksofoner). Trioen ble dannet i 1999, og har siden urfremført over 100 verk av komponister fra hele verden. I 2009 ble POING kåret til «Årets utøver» av Norsk komponistforening. 

For POING har det viktigste alltid vært å gjøre en forskjell. Enten ved å realisere en komponists «umulige» drømmer, overraske publikum ved å vise at samtidsmusikk er underholdende, og at det innenfor underholdning og galskap kan eksistere et sterkt politisk engasjement og eksistensiell dybde. 


Program: 
I etterklangens lys (solo kontrabass, 2011)
Ved bredden av det evige sekund (solo akkordeon, 1995)
sårt hardt, sårt mjukt (solo saxofon, , 2020/2022, urfremføring)
Tre stykke for saftig akustikk (2022, urfremføring)
I: er tomrommet bakanfor
II: gøymt av rørslene
III: hinsides lys og mørke