Like etter at Arve Henriksen og Sigurd Hole bestemte seg for å begynne og spille sammen kom korona-pandemien og satte en midlertidig stopper for de fleste planer… men, selv om de har befunnet seg på hver sin kant – Arve i Göteborg og Sigurd i Stange – har kreativiteten blomstret og ny musikk har blitt til! Med utgangspunkt i to unike klangverdener skapes et varmt og inkluderende musikalsk møte hvor alt fra lyriske melodier til utforskende lydlandskap finner sin naturlige plass. Musikken skal etter hvert bli til et bestillingsverk for Festspillene i Elverum, og urfremføres i Hamardomen i august i år med et ensemble bestående av de to og flere andre musikere. 

På denne morgenkonserten vil Arve og Sigurd presentere små smakebiter av det nye verket. Farger, klanger, idéer og teksturer som gir et lite innblikk i en skapende prosess, og samtidig oppleves som en egen helhet da de to musikerne endelig kan møtes på scenen som duo. Bli med på første del av reisen som munner ut i Hamardomen i august!

OM UTØVERNE

Arve Henriksen har vært en toneangivende musiker på både den norske og internasjonale jazzscenen i en årrekke. Han har en helt unik tone i trompeten som av og til kan minne om den japanske shakuhachi-fløyten, og han har vært med i en rekke nyskapende prosjekt av både akustisk og elektronisk art- stadig på jakt etter nye uttrykk. Henriksen har medvirket på mer enn 140 plateutgivelser, og er kanskje spesielt kjent fra bandet Supersilent. Har også samarbeidet med en lang rekke forskjellige musikere som Trygve Seim, Nils Petter Molvær, Odd Nordstoga og Motorpsycho. I tillegg til samarbeidsprosjekt har han gitt ut flere kritikerroste soloplater på plateselskapene Rune Grammofon og ECM. Arve har mottatt flere utmerkelser for sitt arbeid, deriblant Buddyprisen (2005) og Radka Toneffs minnepris (2007).

Sigurd Hole, opprinnelig fra Rendalen, flyttet sommeren 2020 hjem til Innlandet og har bosatt seg på Ottestad med familien. Etter en lang rekke samarbeid med musikere og ensembler som Tord Gustavsen, Jon Eberson, Eple Trio og Karl Seglem, flere ti-talls utgivelser og omfattende turnévirksomhet verden rundt, har han de senere årene fokusert sitt arbeid rundt egne prosjekt. Sigurd har høstet internasjonal anerkjennelse både for sin egen trio og sine nytenkende solo kontrabassutgivelser, og i februar 2020 kom hans andre solo kontrabassalbum Lys / Mørke. Albumet ble spilt inn på Fordypningsrommet på øya Fleinvær utenfor Bodø, og har et helt spesielt innslag av samspill med naturlige lyder på øya (vind, fugler, bølger etc). Lys / Mørke hadde verdenspremiere i Carnegie Hall, New York, og fikk gode anmeldelser i medier som The New York Times, WNYC, BBC og Klassekampen.

Inngang: 200 / 150. Barn under 12 år kommer gratis inn i følge med voksne.

Vi følger gjeldende smittevernregler, og anbefaler alle å kjøpe billett på forhånd. Husk å registrere både epostadresse og telefonnr.

Velkommen til en god start på dagen!