BILLETTER HER

Fire forrykende årstider på hardingfele og kontrabass

«Årringar» er fjerde soloalbumet til Britt Pernille Frøholm og med det markerer hun en ny musikalsk retning. Der hun tidligere har gitt ut flere plater med tradisjonelt slåttespill viser hun nå en ny side der hennes egne komposisjoner og nytolkninger av gamle folketoner får skinne. Utforskende, lekent og fjellstøtt. Deler av musikken er utviklet sammen med kontrabassist Sigurd Hole som også er gjesteartist på albumet. Frøholm har denne gangen latt seg inspirere av årstidene på nordvestlandet, lyset og de raskt skiftende værforholdene.

Denne innspillingen viser en helstøpt musiker som står stødig i sin egen utøvertradisjon, samtidig som hun ikke er redd for å utfordre og krysse grenser.

– Årringer markerer en livssyklus. Dette er min tolkning av det nordvestlandske året med sine lange vintre og korte somrer. «Årringar» er en meditativ reise gjennom årstidene med et ekko fra farne tider. Med norsk folkemusikk i ryggmargen ønsker jeg å tolke tradisjonen inn i en moderne klangverden, forteller Frøholm.

BrittPernilleFrøholm_OE8A5045_fotoKristinStoylen.jpeg

Britt Pernille Frøholm har gjennom de siste 15 årene blitt en meget anerkjent musiker og pådriver for internasjonale musikalske samarbeid i mange formater og former. Hun har med sine mange kritikerroste album innen flere ulike sjangre og med ulike band har turnert store deler av verden, har vunnet priser og mottatt stipender både lokalt og nasjonalt for sitt kunstnerskap, og hatt prestisjetunge solokonserter på noen av de største og viktigste festivalene for både folke- og kunstmusikk. Hun har gjennom dette eksponert norsk tradisjonsmusikk og hardingfela for et et stort internasjonalt publikum som uten hennes innsats ikke ville møtt denne musikken.

Sigurd Hole, opprinnelig fra Rendalen, flyttet sommeren 2020 hjem til Innlandet. Etter en lang rekke samarbeid med musikere og ensembler som Tord Gustavsen, Jon Eberson, Eple Trio og Karl Seglem, flere ti-talls utgivelser og omfattende turnévirksomhet verden rundt, har han de senere årene fokusert sitt arbeid rundt egne prosjekt. Han har høstet internasjonal anerkjennelse både for sin egen trio og sine solo kontrabassutgivelser. I februar 2020 kom hans andre solo kontrabassalbum Lys / Mørke. Albumet, som ble spilt inn utendørs på øye Fleinvær utenfor Bodø, hadde verdenspremiere i Carnegie Hall, New York og fikk strålende mottakelse i medier som The New York Times, DownBeat, BBC, Klassekampen og DN.

I tillegg til sin kunstneriske virksomhet driver Sigurd konsertserien som Morgenkonsert. Konsertserien presenterer med jevne konserter om morgenen på Domkirkeodden og i Sagene kirke i Oslo. I tillegg til å være kunstnerisk ansvarlig medvirker han ofte selv på konsertene, og er også av og til «huskomponist» for konsertene på Hamar. 

KVI03_frontcover_3000x3000.jpeg