Foto: Knut Bry / Ingvil Skeie Ljones

Endelig ser det ut til å gå mot det vi håper skal kunne bli en mer normal konserthøst, og det er en stor glede å ønske velkommen til nye morgenkonserter på Domkirkeodden. Til sesongåpningen den 21. august har konsertseriens initiativtaker, bassist og komponist Sigurd Hole, invitert sin gode venn og kollega Frode Haltli (akkordeon) til duokonsert. De to har spilt sammen i flere ulike ensembler, som StaiStua med pianist Andreas Ulvo, Spellstenen med Eli Storbekken, og sist i Holes bestillingsverk Roraima som ble skrevet til Oslo World 2020. Før alt dette var deres første møte på scenen nettopp som duo – i Tynset kirke sammen med Tylldalen blandetkor – tilbake i 2012. 

Både Haltli og Hole har et godt øye til skjæringspunktet mellom norsk folkemusikk og jazz / improvisasjon, noe som kommer til uttrykk både i deres egne soloprosjekt og i ulike samarbeidsprosjekt de senere årene. Når de nå entrer scenen igjen som duo vil de ta publikum med på en mangefasettert reise som utforsker møtet mellom kontrabassens overtoner og trekkspillets mange klangfarger, hvor åpne lydlandskap og leken improvisasjon sømløst flyter sammen med vakre folketoner, elvesang, troll og tusser.

Hjertelig velkommen til en magisk morgenstund i Hamardomen!

200 kr (student og honnør: 150 kr) Barn u. 12 år gratis.

Om musikerne

Frode Haltli, oppvokst i Våler i Solør, har de siste årene hatt stor suksess med sitt eget ensemble Avant Folk, som spiller en egenartet blanding av folkemusikk, jazz og eksperimentell musikk. Ellers har han hatt langvarige samarbeid med musikere som Trygve Seim, Atle Sponberg, Håkon Kornstad, trioen POING og andre. Har utgitt musikk på plateselskaper som ECM og norske Hubro. Som gjest med Erlend Apneseth Trio mottok han i fjor Spellemannspris i Åpen Klasse for albumet «Salika, Molika».

Sigurd Hole kommer fra Rendalen, og flyttet etter mange år i Oslo hjem igjen til Innlandet (Ottestad) i fjor.  Etter en årrekke som en av landets travleste bassister, mer enn 40 plateutgivelser og turnéer verden rundt med band som Tord Gustavsen trio, Jon Eberson Group, Eple Trio og Karl Seglem kvartett, har han de senere årene satset mer og mer på egne prosjekt. I tillegg til å drive egen trio har han gjort stor suksess med sine kritikerroste solo kontrabassutgivelser og konserter. Sist ut var dobbeltalbumet «Lys / Mørke», som kom i februar 2020. Albumet ble spilt inn på øya Fleinvær utenfor Bodø, og har et helt spesielt innslag av samspill med naturlige lyder på øya (vind, fugler, bølger etc). «Lys / Mørke» hadde verdenspremiere i i selveste Carnegie Hall i New York, og fikk strålende mottakelse både i inn- og utland.