BILLETTER HER

Javid Afsari Rad og Unni Løvlid er to tradisjonsmusikere fra Iran og Norge. På denne Morgenkonserten får dere høre den norske kvede-tradisjonen møte den persiske dobeyti-tradisjonen. Unni er folkesanger og Javid spiller på strengeinstrumentet santur. Musikktradisjonene er forskjellige, men har også overraskende mange likhetstrekk i for eksempel bruk av kvarttoner.

Om musikerne:
Javid Afsari Rad spiller en rekke instrumenter, men har det persiske instrumentet santur som hovedinstrument. Han kommer opprinnelig fra Iran hvor han studerte klassisk persisk musikk, men har bodd i Norge siden 1986. Javid er også bandleder og komponerer musikk for bl.a. ensemblene ComboNations, Javid Afsari Rad Ensemble og Norwegian World Orchestra. Musikken han komponerer er sterkt inspirert av den persiske tradisjonen han studerte i Iran, men også av vestlig klassisk musikk som han har studert i Norge. Han har turnert over store deler av verden. I år har han et bestillingsverk for Ultima-festivalen i Oslo.

Unni Løvlid er en norsk folkemusiker. Hun vokste opp i Hornindal i Sogn og Fjordane. Interessen for folkesang fikk hun fra sin mor, Oline Ragnhild Løvlid som har samlet inn mye tradisjonsmusikk i Nordfjord. I 2006 ble Unni kåret til årets folkemusiker på Folkelarm, og hun var den første som fikk denne prisen. I 2007 fikk hun Gammleng-prisen i klassen folkemusikk, og samme år fikk hun også spelemannsprisen i samtidsmusikk for utgivelsen «Draumkvedet» av Arne Nordheim. I 2015 vant hun Landskappleiken i Vokal kl. A.

200 kr (student og honnør: 150 kr) Barn u. 12 år gratis.

Velkommen til en nydelig start på morgenen!