Kammerkoret Ensemble 96 består i dag av 24 høyt kvalifiserte sangere og er anerkjent både nasjonalt og internasjonalt – gjennom konserter, (ur)fremføringer av samtidsmusikk og ikke minst sine prisbelønnede CD-innspillinger. Både Immortal Nystedt (2L, 2005) og Kind (2L, 2010) ble GRAMMY-nominert for Best Choral Performance i henholdsvis 2006 og 2011. Immortal Nystedt ble videre kåret til en av «Norgeshistoriens 100 beste plater» av Morgenbladet i 2011.

På programmet i Sagene kirke denne morgenen står blant annet urfremføring av Cecilie Ores nye verk «Speak LOUDER» (se under). Ellers blir det blant annet utdrag fra Schönbergs «Farben», i samspill med Ane Marthe Sørlien Holen (slagverk) og Sigurd Hole (kontrabass). Dirigent er Nina T. Karlsen.

«Speak LOUDER»

‘If we don’t halt population growth with justice and compassion, it will be done for us by nature, brutally and without pity- and will leave a ravaged world.’

Nobel Laureate Henry W. Kendall

Forskning viser at i løpet av de siste 40 årene har jordens befolkning doblet seg. I det samme tidsrommet har mer enn halvparten av alle dyr, insekter, fisk og fugl forsvunnet.

Den økende overbefolkningen er et av de største problemene vi står overfor i verden i dag, men underlig nok et av de problemene vi snakker minst om. Med referanse til Første Mosebok 1:28 ønsker vi å peke på gamle dogmer som ikke lenger bør etterleves samtidig som vi ønsker å gi stemme til utrydningstruede og utryddede arter som jordens økosystem er avhengig av. Hvorfor har vi mennesker glemt at alle disse artene er nødvendige for vår overlevelse?

’Democracy cannot survive overpopulation. Human dignity cannot survive it. Convenience and decency cannot survive it. As you put more and more people onto the world, the value of life not only declines, but it disappears.
It doesn’t matter if someone dies.’
Isaac Asimov

Cecilie Ore – tekstforfatter og komponist
Bibbi Moslet – tekstforfatter og dramaturg