BILLETTER klikk her

VARGTIMEN – en konsert for saxofon og stemme

Denne morgenen tar Venter og Nystrøm publikum med på en musikalsk reise ut i naturen og inn i drømmene gjennom musikk fra forskjellige tider og steder, som er laget til eller inspirert av lydene, følelsene eller assosiasjonene rundt overgangen mellom natt og morgen. Ingmar Bergman sa: » Vargtimen er timen mellom natt og  morgengry, da de fleste mennesker dør, hvor søvnen er dypest, hvor marerittene er mest livaktige».

Dawn chorus er tiden da naturen våkner til liv i grålysningen, en time der menneskene før vår moderne tid, våknet med solen og fuglene. En time der de fleste i vårt moderne samfunn ikke er våkne og får oppleve begynnelsen av dagen, begynnelsen av livet. En time der noen ørsmå fugler, som har fløyet tusenvis av kilometer på egne vinger, vekker naturen, livet og håpet.

På denne konserten vil duoen framføre egen musikk med tekster av Georg Trakl, Rainer Maria Rilke og Olav H Hauge, men også fransk barokkmusikk, Richard Strauss, Richard Wagner, Olivier Messiaen, russisk-ortodoks musikk, tradisjonsmusikk fra Norge og Kina.

Sangerinnen Juliana Venter er opprinnelig fra Sør-Afrika der hun er en kjent vokalist og skuespiller  Hun har bodd i Europa i mange år, og er en grensesprengende vokalkunstner som er en av de få som både har et sterkt personlig uttrykk i klassisk og eksperimenterende musikk, folkemusikk fra hele verden og jazz. I Norge har hun bl.a. arbeidet med KORK, POING og De Utvalgte.

Rolf-Erik Nystrøm er en av de internasjonalt ledende saxofonistene, og har turnert verden rundt, vært solist med Oslofilharmonien flere ganger, og gitt ut kritikerroste plater med alt fra barokkmusikk til rock.

Som duo har de hatt flere kritikerroste konserter på Munchmuseet, på festivaler rundt i Norge, i Beirut, New York, turnert i Kina, Sør-Afrika, Praha og København.