Endelig ser det ut til å gå mot det vi håper skal kunne bli en mer normal konserthøst, og det er en stor glede å ønske velkommen til morgenkonserter i Sagene kirke! På høstens første konsert får dere møte en duo bestående av Aage Kvalbein (cello) og Petter Richter (gitar). På denne konserten presenterer de et program med vekt på spansk og Sør-Amerikansk musikk, men også Bach og Vivaldi. Velkommen til en nydelig start på dagen!

Billetter: 200 kr (student og honnør: 150 kr) Barn u. 12 år gratis.

Vi følger gjeldende smittevernregler og vi setter pris på om alle kjøper billett på forhånd! 

Om musikerne

Petter Richter regnes som en av sin generasjons fremste gitarister, og har etter studier i Norge, Frankrike, Tyskland og Østerrike vunnet priser i flere internasjonale gitarkonkurranser og konsertert over hele Europa i bl.a. Berliner Philharmonie og Grosse Festspielhaus i Salzburg, samt i deler av Asia og Nord-Amerika. Han har de siste årene markert seg spesielt som kammermusiker med samarbeid med musikere som Henning Kraggerud, og spilt på fremtredende kammermusikkfestivaler bl.a. i Stavanger og i Risør både med lutt og gitar. 

Foto: Jan Ivar Vik

Aage Kvalbein regnes som en av våre mest fremtredende musikere i dag. Kvalbein hadde en oppsiktsvekkende debut 1973 der kritikerne benyttet superlativer som «lysende», «fantastisk», «suveren». Etter debutkonserten begynte en hektisk turnévirksomhet med inntil 150 konserter i året. Kvalbein opptrådte i alle de europeiske landene, i USA, Mexico, Guatemala, Israel, Sovjetunionen, Hong Kong, Singapore, Filippinene og Korea. Han var solocellist i Oslo-Filharmonien 1977-78, ble dosent ved Norges musikkhøgskole 1980 og professor fra 1985. Han har også gjort ca. 40 plateinnspillinger og mottatt Spellemannprisen tre ganger. 1973 mottok han Debutantprisen, Kritikerprisen i 1980/81, Grieg-prisen i 1986.