Arve Tellefsen er blant de aller mest kjente nålevende norske musikere. Han har en fantastisk karriere bak seg som solist med ledende orkestre på alle kontinenter, og har spilt med tidens fremste dirigenter. Han har også stått på scenen sammen med cellist Audun Sandvik ved flere anledninger og med meget godt resultat, til tross for at de er henholdsvis Rosenborg- og Brannsupportere. Audun André Sandviks inderlige spill og lekne fremferd gjør ham til en ettertraktet solist, kammermusiker og cellolærer. Han er kjent blant annet som solocellist i KORK i en årrekke, og er for tiden solocellist i Det Norske Kammerorkester. Duoen Tellefsen og Sandvik vil blant annet spille litt fra Bachs invensjoner – opprinnelig skrevet for klaver, her i arrangement for fiolin og cello – og noen stykker av Ole Bull.

Kontrabassist Sigurd Hole, opprinnelig fra Rendalen, flyttet nylig hjem til Innlandet. I tillegg til sin utøvende karriere er han en aktiv komponist, og til denne konserten har han skrevet et helt nytt verk for fiolin, cello og kontrabass. Verket utforsker de rike klanglige mulighetene som finnes i denne litt uvanlige stryketriobesetningen, med spesielt fokus på samspillet med den unike akustikken i Hamardomen. Verket inngår som del av en serie komposisjoner Hole skriver spesielt til dette unike rommet, under overskriften Reflections in light. Han vil urfremføre verket med Audun Sandvik på cello og Bjarne Magnus Jensen på fiolin.

Jensen blir ofte brukt som konsertmester i norske orkestre og kammerorkestre. Han er en aktiv solist, orkesterleder og kammermusiker og har deltatt på festivaler i inn- og utland, og spiller til daglig blant annet i Det Norske Kammerorkester.

I løpet av konserten møter vi også en fremragende duo bestående av sanger Bernt Ola Volungholen fra Vallset og cellist Øyvind Gimse. De skal fremføre verket «Changing light» av den finske komponisten Kaija Saariaho. Volungholen er et velkjent for publikum på Hedemarken, han har et stort hjerte for hjemstedet sitt og gjør så mye han kan her i nærområdet i tillegg til nasjonal og internasjonal konsertvirksomhet. Øyvind Gimse har lenge vært en av landets ledende cellister, og er kjent blant annet fra sitt arbeid som kunstnerisk leder for Trondheimsolistene

Hjertelig velkommen til en stemningsfull musikalsk formiddagsstund i Hamardomen!

Konserten arrangeres i samarbeid mellom Flagstad Festival og konsertserien Morgenkonsert.