Sigurd Hole er nylig tilbakeflyttet til Innlandet fra Oslo, og ønsker å invitere til en ny konsertserie med morgenkonserter i Hamardomen.

Først ut er en solokonsert med Sigurd Hole selv på kontrabass.

Foto: I.J. Biermann

Et åpent forhold til musikalske sjangre kombinert med en stadig søken etter nye uttrykksmåter har ledet Sigurd Hole frem til en personlig stemme som både utøver og komponist. Hans første utgivelse i eget navn, solo kontrabassalbumet «Elvesang», ble utgitt i januar 2018 til strålende anmeldelser verden rundt.

Den norske folkemusikken og minimalismen i klassisk musikk er viktige musikalske inspirasjoner, og naturen er en fundamental drivkraft. Musikken besitter en nærmest zen-aktig ro, og inviterer med dette lytteren inn i et dypt lyttefokus.

I februar 2020 kom Sigurds andre solo kontrabassalbum; dobbeltalbumet «Lys / Mørke». Albumet ble spilt inn på øya Fleinvær utenfor Bodø, og har et helt spesielt innslag av samspill med naturlige lyder på øya (vind, fugler, bølger etc). «Lys / Mørke» hadde verdenspremiere i i selveste Carnegie Hall i New York, og har fått strålende mottakelse både i inn- og utland.

På denne første morgenkonserten på Domkirkeodden vil Sigurd presentere deler av materialet fra «Lys / Mørke», samt en helt ny komposisjon – Reflections in light nr. 1 -inspirert av de gamle domkirkeruinene og den spesielle arkitekturen i glasskonstruksjonen.

–    THE NEW YORK TIMES: “Atmospheric solo bass” (Critics pick)
–    DOWNBEAT: “Connecting humanity and nature” (Editor´s choice – 4,5/5)
–    KLASSEKAMPEN: “Unik og vakker musikk. I tillegg til å være en fascinerende samling stykker for solo kontrabass, er albumet en metafor på at mennesket er en del av naturen. Mister vi den, mister vi mye av hva det vil si å være menneske“ (5/6)
–    JAZZNYTT: «Låtene er vakre, sansen for timing og dramatikk stor – og spillet hans, med lasersikteintonasjon og slørskyer av overtoner, er overdådig.»
–    HA: «Sårbart, nakent, intenst. Og kanskje fremfor alt vanvittig imponerende» (5/6)

Billetter

Voksen kr. 150,-
Barn under 12 år gratis

Billettene kjøpes hos Ticketco.